Faillissementsrecht

Wij zijn lid van Vereniging van Advocaten Noord Nederland

het samenwerkingsverband voor kwaliteit en innovatie

Faillissementsverzoeken

Betaalt u schuldenaar, ondanks aanmaningen, uw openstaande factuur niet? Dan kunt u een incassoprocedure beginnen. Maar heeft u twijfels of uw schuldenaar wel verhaal biedt?
Budgetadvocaat Jans kan namens u een faillissementsverzoek bij de rechtbank indienen waarin u vraagt om de faillietverklaring van uw schuldenaar.

Een faillissementsverzoek is dan wellicht het aangewezen middel om op eenvoudige en redelijk kostendekkende wijze voldoende druk bij de schuldenaar te leggen om betaling te verkrijgen. Niet betalen heeft zijn of haar faillissement tot gevolg.

Wordt er betaald onder druk van het verzoek? des te beter, u heeft uw geld. Wordt er niet betaald en gaat uw schuldenaar failliet? dan weet u zeker dat er geen middelen waren om uw vordering te voldoen en hoeft u alleen als ondernemer de relatief lage kosten van het faillissementsverzoek af te schrijven. Soms ziet u zelfs dan alsnog een deel van uw vordering voldaan na afwikkeling van het faillissement. 

De door de rechtbank benoemde curator gaat natuurlijk proberen zoveel mogelijk van alle vorderingen betaling te krijgen, waaronder uw vordering van de gefailleerde.

Budgetadvocaat Jans verzorgt faillissementsaanvragen voor aantrekkelijke vaste all-in prijzen.

Direct een vrijblijvende offerte?

Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie

7 + 7 =

Offerte aanvragen

8 + 14 =